6 gjërat që nuk i vëmë re në shtëpi por “godasin” sytë e vizitorëve

schedule14:15 - 16 Janar, 2021

schedule 14:15 - 16 Janar, 2021

Kur hyjmë në shtëpinë e dikujt, është normale të shikojmë përreth dhe të bëjmë përfundime të caktuara për njerëzit që jetojnë atje, përfshirë karakterin, zakonet dhe mënyrën e tyre të jetesës. Edhe detajet më të vogla mund të zbulojnë nuanca interesante, pasi tregojnë shumë për personin që jeton aty.

Pantofla të vjetruara

9 gjërat që nuk i vërejmë në shtëpitë tona që godasin sytë e vizitorëve

Ndonëse mund t’i kenë prej shumë vitesh, këpucët mund të jenë shumë të vlefshme për një person të caktuar. Ne priremi të harrojmë t’i ndërrojmë pantoflat sepse ato janë aq të rehatshme, sa nuk i vërejmë të metat e tyre. Sidoqoftë, nëse do të keni vizitorë, më mirë lini anash pantofla të tilla.

Mbetjet e sapunit

9 gjërat që nuk i vërejmë në shtëpitë tona që godasin sytë e vizitorëve

Gama dhe shumëllojshmëria e detergjenteve në botën moderne janë aq të gjera saqë të gjithë mund të zgjedhin diçka të përshtatshme për buxhetin e tyre. Sidoqoftë, ndonjëherë ne priremi të mendojmë se hedhja e një pjese sapuni, edhe nëse është pothuajse shumë e vogël është shumë harxhuese.

Mbulesa në mobilje

9 gjërat që nuk i vërejmë në shtëpitë tona që godasin sytë e vizitorëve

Përkundër faktit se prodhuesit modernë të mobiljeve përdorin pëlhura shumë të qëndrueshme dhe rezistente ndaj njollave, ne ende shohim mbulesa mobiljesh në shumë shtëpi që jo vetëm prishin pamjen e përgjithshme, por gjithashtu kërkojnë rregullim të vazhdueshëm.

Gota të copëtuara dhe të çara

9 gjërat që nuk i vërejmë në shtëpitë tona që godasin sytë e vizitorëve

Tashmë është e mundur të blini gota dhe pjata të lira pothuajse në çdo treg. Sidoqoftë, ndonjëherë mund ta kemi të vështirë t’i themi lamtumirë një filxhani ose pjate të copëtuar për arsye të ndryshme: mbase nuk kemi kohë ta bëjmë ose nuk mund të gjejmë një alternativë më të mirë. Kjo mënyrë e të menduarit mund të bëhet një zakon i keq, duke bërë që personi të ndalojë së vërejturi papërsosmëritë e vogla në enët e tij të kuzhinës.

Fshesa e vjetër

9 gjërat që nuk i vërejmë në shtëpitë tona që godasin sytë e vizitorëve

Sot, dyqanet janë të bollshme me fshesa të ndryshme moderne. Ato janë afatgjata dhe të lehta për t’u përdorur. Sidoqoftë, shumë njerëz i mbajnë ende fshesat e vjetra, të cilët duket se janë aq të dashura dhe të përshtatshme për ata. Sidoqoftë, ato nuk duken aspak të paraqitshme dhe vazhdojnë të prishen me kalimin e kohës. Për më tepër, për të pastruar dyshemenë duhet të përkuleni deri poshtë, gjë që nuk është e dobishme për ata që vuajnë nga dhimbja e shpinës.

Çarçafët e vjetër

9 gjërat që nuk i vërejmë në shtëpitë tona që godasin sytë e vizitorëve

Çarçafët janë një tjetër detaj që mund të tregojë shumë për qëndrimin tonë ndaj shtëpisë. Mund të duket se askush nuk iu kushton rëndësi por dhe një jastëk i lartë zbulon personalitetin tonë të vërtetë. Zakonisht, pëlhura e lirë fillon të duket keq më shpejt, ndërsa ajo me një cilësi më të mirë mund të na shërbejë për një kohë më të gjatë. /abcnews.al