6 gjëra të mahnitshme që mund të mësoni për dikë duke dëgjuar zërin e tij

schedule17:29 - 28 Janar, 2022

schedule 17:29 - 28 Janar, 2022

Edhe kur përpiqeni të fshehim disa gjëra, në shumicën e rasteve përpjekjet do të jenë të kota. Për arsyen e thjeshtë se nuk mund të kontrollojmë disa gjëra. Kjo është veçanërisht e vërtetë për zërin tonë. Ai shpreh të gjitha emocionet tona dhe në të njëjtën kohë zbulon shumë për ne për të tjerët.

1. Shoqërueshmëria

Zëri mund të tregojë personalitetin tuaj, ose më saktë, tregon nëse jeni ekstrovert apo introvert. Gjatë një studimi, njerëzit dëgjuan një fjalim të krijuar nga kompjuteri, i cili ishte modeluar që të tingëllonte si zërat e introvertëve dhe ekstrovertëve. Si rezultat, pjesëmarrësit ishin në gjendje të identifikonin një person. Ekstrovertët flasin më shpejt dhe me zë të lartë, dhe introvertët i shprehin mendimet e tyre më qetë dhe ngadalë.

2. Besueshmëria

Thjesht “përshëndetje” mund t’u tregojë njerëzve se sa të besueshëm jeni. Deri në 64 versione të kësaj fjale u dëgjuan nga vullnetarët nga një hulumtim. Dhe pothuajse të gjithë pjesëmarrësit zgjodhën burra që e flisnin fjalën me një ton më të lartë sepse dukeshin më të besueshëm. Tek gratë ishte e kundërta, ata që e shqiptonin këtë fjalë me ton më të ulët konsideroheshin më të besueshme.

3. Lartësia

Zëri juaj mund të tregojë gjithashtu sa i gjatë jeni. Gjatë dy eksperimenteve, njerëzit duhej të identifikonin se kush ishte më i gjatë. Rezultatet e hulumtimit treguan se 62% e të anketuarve kanë arritur të dallojnë një folës të lartë. Pra, sa më i gjatë të jetë një person, aq më i ulët dhe më i thellë është zëri i tij.

4. Fertiliteti

Rezulton se cikli menstrual ndikon jo vetëm në humor dhe ndryshime hormonale, por edhe në zë. Sipas një hulumtimi, zëri bëhet më i lartë me ardhjen e ovulacionit.

5. Fuqia

Zëri gjithashtu mund të tregojë forcën e një mashkulli, më saktë, forcën e pjesës së sipërme të trupit të tij. Pjesëmarrësit në një studim dëgjuan zërat e burrave nga vende të ndryshme që flisnin gjuhën e tyre amtare dhe më pas vlerësuan forcën e tyre. Burrat më të fortë kishin një zë më të thellë.

6. Profesionalizmi

Zëri juaj gjithashtu mund të ndikojë në karrierën tuaj. Një hulumtim tregoi se njerëzit me ulje graduale të zërit duken më pak të arsimuar dhe më pak kompetentë dhe kjo është veçanërisht e vërtetë për gratë. Domethënë, mund të ndikojë edhe në vendimin e punëdhënësit dhe t’i drejtojë ata drejt zgjedhjes së një kandidati tjetër. /abcnews.al