A ka rënë pak lidhja juaj e dashurisë kohët e fundit?
Kërkimet tregojnë se shumë ushqime përmbajnë antioksidantë dhe përbërës bimorë që çlirojnë endorfinë, hormonin natyror të mirëqenies dhe kështu na bëjnë të ndihemi më seksi. Prandaj ngrini disponimin tuaj erotik duke hapur frigoriferin!
Avokado
Në të kaluarën, burrat dhe gratë përdorën ushqim për të tërhequr një dashnor të zgjedhur prej tyre. Prandaj thënia gjithmonë e përjetshme “Dashuria kalon nëpër stomak”. Në disa raste, vetë ushqimi është një stimulues seksual. Në raste të tjera, është ushqimi ai që ndikon në shqisat tuaja, thotë Martha Hopkins, autore e The Neë Intercourses: An Aphrodisiac Cookbook. Forma, shija, sa ekzotik, i rrallë apo i shtrenjtë është një ushqim, të gjitha këto kontribuan që disa ushqime të fitojnë titullin e afrodiziakut. Avokado është një prej tyre. E butë dhe e butë në strukturë, ngjan me kthesat femërore në pamjen e saj. Provojeni në një sallatë me marule, qepë jeshile, arra pishe dhe salcë me mjaltë.
Asparagu
Asparagu gjithashtu i përket ushqimeve që janë “vajosur” afrodiziak për shkak të formës së tyre. Në të njëjtën kohë, ato janë një burim i pasur i kaliumit, fibrave, vitaminave B6, A dhe C, tiaminës dhe acidit folik. Kjo e fundit veçanërisht rrit prodhimin e histaminës, një substancë e nevojshme për burrat dhe gratë për të arritur orgazmën.
Xhenxhefil
Xhenxhefili stimulon sistemin nervor qendror dhe ndihmon trupin t’i përgjigjet më shpejt stimulimit seksual. Ai gjithashtu lehtëson tretjen, kështu që pas një vakti të madh ju lehtë mund ta mbani epshin tuaj. Turshi nga xhenxhefili është i freskët dhe freskues. Provoni xhenxhefil të freskët me patate për një vakt më pikant.
Midhjet
A mund të stimulojnë midhjet humorit tonë erotik? Po, thotë Chris Kilham, autor i Bimëve të Nxehta: Nxitësit e Provuar të Seksit të Natyrës për Burra dhe Gratë, pasi përmbajtja e tyre e lartë e zinkut rrit epshin. Për të treguar historinë, thuhet se Casanovas ka ngrënë 50 guacka deti të papërpunuara në ditë!
Çokollata
I vetmi ilaç dashurie atje është kakaoja, thotë Kilham. Merrni parasysh që pas çdo shkëputjeje, shoku ynë më i mirë është çokollata sepse kakaoja stimulon prodhimin e hormonit serotonin, dopaminë dhe përmban feniletilaminë (PEA), e cila prodhohet nga truri në sasi të mëdha kur dashurohemi. Kjo është arsyeja pse ne ndjehemi më mirë menjëherë. Pra, pasi na ngre humorin, pak çokollatë pasi të hani nuk është e keqe. l.k/abcnews.al