5 shenjat që ju thonë të ndaheni, edhe nëse jeni të dashuruar

schedule07:18 - 8 Shtator, 2022

schedule 07:18 - 8 Shtator, 2022

Ka ndarje që janë të lehta dhe të qarta, sepse dashuria ka kaluar, ose ka probleme shumë të dukshme që ju çojnë fatalisht deri në fund. Por ka nga ata që vonojnë, sepse dikush është ende i dashuruar dhe marrëdhënia është toksike, por ne refuzojmë ta pranojmë.

Ja disa shenja që disi ju bërtasin se kjo marrëdhënie nuk është për ju dhe ndarja është e vetmja rrugë. Mos i mbyllni veshët.

Ju nuk jeni vetvetja

Sado klishe të duket, në një marrëdhënie të shëndetshme duhet të jesh vetvetja. Kur futeni në një rol, do të thotë që përpiqeni të përshtateni me atë që personi tjetër do të donte. Çështja në një marrëdhënie është të jeni 100% vetvetja dhe të pranoheni për anët tuaja të vështira.

Jep, jep, jep por nuk merr

Kur jemi në një marrëdhënie ku japim por nuk marrim, e racionalizojmë duke menduar se jemi thjesht më bujarë se tjetri. Por e vërteta është se ne jemi në një marrëdhënie jo të barabartë dhe nuk po marrim atë që na nevojitet. Hapi i parë është që ne duhet t’i komunikojmë hapur dëshirat tona. Nëse asgjë nuk ndryshon, është koha për t’u ndarë.

Ju vazhdoni ta justifikoni atë

Shumica prej nesh kanë qenë në një marrëdhënie të keqe ku vazhdimisht ndjejmë nevojën për të justifikuar partnerin tonë para të tjerëve, por më së shumti për veten tonë. Ne gjejmë një përgjigje dhe shpjegim për çdo gjë, e cila me shumë mundësi nuk është as e vërtetë.

Përmend gabimet dhe sjelljet e vjetra

Qëndrimi klasik armiqësor i një partneri që nuk di të komunikojë në mënyrë të shëndetshme. Kur nuk jeni dakord, ai kujton sjelljet dhe gabimet e së kaluarës për të vepruar në mënyrë mbrojtëse. Çështja nuk është të ndalemi te gjërat e vjetra, por të fokusohemi në atë që po ndodh këtu dhe tani.

Teknikat e ndezjes me gaz

Ka shumë mënyra që dikush t’ju bëjë të dyshoni vetë realitetin dhe nëse keni të drejtë. Qëllimi është t’ju manipulojë psikologjikisht dhe t’ju bëjë të ndiheni inferiorë. Ka shumë taktika. Vazhdimisht të çmend, duke nënçmuar dhe injoruar atë që thua dhe ndjen, por edhe duke vepruar sikur harroi një ngjarje./abcnews.al