5 shenja që tregojnë se personi pasiv-agresiv jeni ju

schedule07:15 - 2 Nëntor, 2022

schedule 07:15 - 2 Nëntor, 2022

Marrëdhëniet toksike si term dhe si studim vitet e fundit janë derdhur dhe jo pa të drejtë. Ka shumë gjëra që duhet të mësojmë, megjithatë e rëndësishme është të njohim gabimet, sjelljet problematike dhe perceptimet që na pengojnë dhe na vështirësojnë jetën.

Pjesa më e vështirë në këtë proces është injoranca. Shumë prej nesh nuk i dinë dhe nuk i kuptojnë sjelljet tona të gabuara, të cilat lëndojnë të tjerët dhe na krijojnë probleme. Të gjitha këto modele ekzistojnë brenda nesh në mënyrë të pandërgjegjshme dhe kështu e kemi të vështirë të shohim se cili është problemi në të vërtetë.

Megjithatë, për fat të mirë, psikoterapistët kanë analizuar sjelljet dhe shenjat, të cilat kur vëzhgohen mund të zbulojnë një karakter /personalitet toksik.

Shenjat që tregojnë se silleni me agresivitet pasiv

Siç sugjeron termi, ka agresion, megjithatë ai është pasiv. Nuk është i menjëhershëm, por është i aftë të lëndojë dhe të sjellë telashe.

“Ju vendosni mure” kur bëhet fjalë për komunikimin

Le të themi se ndodh diçka që ju shqetëson. Dhe ju zemëron. Sepse kështu është jeta, këto gjëra ndodhin dhe do të vazhdojnë të ndodhin. Por ju, në vend që të pranoni atë që ndjeni, vendosni të jeni kokëfortë dhe të ndaloni çdo komunikim. Ju e ngrini çdo mur komunikimi drejt të kundërtës suaj. Pra, jo vetëm që i ndërprisni çdo kontakt, por as nuk flisni për atë që ju shqetësoi për të punuar dhe për ta kapërcyer. Do të ishte mirë që të mos e injoroni tjetrin në shenjë hakmarrjeje dhe ta lini të pyeste se çfarë ka ndodhur dhe të uleni për t’u hapur, për të folur dhe për të mos pasur të njëjtat probleme.

“Të vërtetat thuhen me shaka”

Preferoni sërish të vishni maskën dhe në vend që të përballeni me ndjenjat dhe t’i menaxhoni ato në mënyrë konstruktive, filloni sharjet, komentet keqdashëse, ofendimet dhe të gjitha këto të mbështjella me vellon e humorit dhe justifikimin e argëtimit.

“Viktimizimi/Fajësimi i të tjerëve”

Nëse e keni kapur veten duke mos marrë kurrë përgjegjësi për çdo gjë që ju ndodh dhe ju zemëron të fajësoni të tjerët, atëherë merrni një moment për të menduar nëse vërtet duhet të zemëroheni kaq lehtë dhe në këtë mënyrë. Dhe mbi të gjitha, mund të pranoni që të gjithë kanë sjellje të gabuara dhe nuk keni nevojë të fajësoni të gjithë përballë jush, sepse mund të zemëroheni për gjënë më të vogël.

Ju injoroni përpjekjet e njerëzve të tjerë për të komunikuar

Edhe nëse partneri juaj ju lutet të flisni për atë që ka shkaktuar tension, ju këmbëngulni të ngrini mbrojtjen, të mbyllni telefonat dhe të mos e lëshoni zemërimin tuaj për të folur. Kur dikush kujdeset për mënyrën se si ndiheni dhe dëshiron të ndihmojë situatën, është shumë më e dobishme ta pranoni atë sesa të veproni në mënyrë të papjekur.

Ju dëshironi të vendosni dikë në një pozicion të dobët

Nëse diçka ju ka zemëruar dhe gjëja e parë që mendoni është se si ta bëni personin tjetër të ndihet keq dhe ta vendosni veten në një pozitë të vështirë, atëherë patjetër që duhet t’i zgjidhni çështjet.

Të gjitha sa më sipër mund të rrjedhin nga nevoja juaj për të kontrolluar një situatë. Duke qenë agresiv pasiv, ju supozoni se jeni në kontroll dhe manipuloni të tjerët. Kur të tjerët i përgjigjen sjelljes suaj dhe nuk vendosin kufij, atëherë krijohen marrëdhënie toksike dhe shkatërruese.

Nëse ne vetë e njohim këtë lloj sjelljeje tek vetja, ose kemi tendencë për t’u lidhur me këta lloj njerëzish, do të ishte mirë që t’i drejtohemi më shumë njohurive për psikologjinë njerëzore dhe sigurisht tek një specialist, në mënyrë që të ndërtojmë një pozicion të shëndetshëm. dhe të jemi në gjendje të kemi komunikim të shëndetshëm dhe marrëdhënie funksionale me të tjerët, duke e bërë jetën tonë më pak të vështirë dhe shumë më të kënaqshme./abcnews.al