5 gjëra që shqetësojnë burrat por ata nuk i thonë

schedule20:34 - 18 Tetor, 2020

schedule 20:34 - 18 Tetor, 2020

Nuk është gjithmonë e lehtë për një burrë të flasë për gjërat e vogla ose të mëdha që e shqetësojnë në martesën e tij, por ato nuk pushojnë së ekzistuari në mendjen e tij dhe ai do të dëshironte t’i njihnit.

“Unë dua më shumë kohë me ty”

Nëse njëri nga të dy është më i zënë, a duhet të punojë për të në mënyrë që të arrijë ekuilibrin e duhur? Siç thotë Chad L., i sapomartuar, “Unë do të doja të kalonim më pak kohë në darka të shtrenjta me miqtë dhe më shumë kohë për ne të dy”. Prandaj sigurohuni që të komunikoni mjaftueshëm me partnerin tuaj. Në fund të fundit, edhe nëse keni një kohë të gjatë për të dalë, patjetër ajo që dëshironi të dy pas një dite të gjatë në punë dhe një kthimi të gjatë për shkak të bllokimit të trafikut, është një darkë për dy në shtëpi!

“Kur bëhet fjalë për dekorin e shtëpisë, vendimet janë të gjitha tuajat”

Nuk është se nuk i intereson nëse ngjyra e jastëkut në divan do të jetë e kuqe, por le të jemi realistë dhe të pranojmë se edhe nëse është e verdhë, atij do t’i pëlqejë. “Atëherë, pse nuk e trullosa gruan time me tubin në cisternë kur ajo doli?” pyes veten Rob M., i cili është martuar për gjashtë vjet. Dhe mos harroni se nëse ai nuk ju tregon se cilën ngjyrë jastëku preferon, kjo nuk është për shkak se nuk i intereson, thjesht nuk është çështje përparësie për të.

“Unë dua një fëmijë tjetër”

“Gruaja ime mendon se dy fëmijë janë të mjaftueshëm, por unë vij nga një familje e madhe dhe shumë e lidhur ngushtë dhe do të doja që fëmijët e mi të kishin më shumë vëllezër e motra”, thotë Jeff S., i cili është martuar prej tetë vitesh. Pikëpamje të ndryshme për madhësinë e një familje mund të krijojnë një përçarje të madhe në një marrëdhënie, veçanërisht nëse nuk ka asnjë mënyrë për të pajtuar një nga të dy. Por nëse njëri prej tyre ndryshoi mendim sepse mbase shtatzënia e parë ishte shumë e vështirë, a do t’ju ndihmojë një takim me specialistin për të gjetur një zgjidhje?

“Unë do të preferoja të mos i merrte komentet e mia aq personale për pamjen e saj”

Ka burra që mund të mos e vërejnë prerjen apo rrobat e banjës tuaj të reja, natyrisht ka nga ata që e bëjnë. Sidoqoftë, ekziston një ndryshim midis “kritikës” dhe “sulmit”. Nëse, për shembull, burri juaj ju kritikon për flokët tuaj sepse ai preferon që ato të jenë bjonde dhe ju u bëtë zeshkane, të bësh një gjë të tillë është një preferencë personale. Mënyra se si themi diçka është sigurisht ajo që bën ndryshimin. Kështu që kur kritikat janë elegante mund të keni një diskutim të sinqertë me të se si ju bën të ndiheni.

“Shpresoj se ajo do ndalojë së provuari të më ndryshojë”

Kur martohemi, shpesh kemi shpresën se me kohë disa nga zakonet e partnerit tonë që na shqetësojnë do të ndryshojnë. “Gruaja ime duke u përpjekur të kontrollojë gjithçka që bëj më bën edhe më të fshehtë”, thotë John H., i cili u martua tre vjet më parë. “Shpesh situata del jashtë kontrollit,” shtoi ai. Nëse jeni në gjendje të dini saktësisht se çfarë ju shqetëson, trajtojeni problemin në rrënjën e tij dhe bisedoni me partnerin tuaj. l.k/abcnews.al