Perimet jeshile që ne i përdorim më së shumti për sallata luajnë një rol efektiv në mbrojtjen e shëndetit të trupit. Për këtë arsye është e nevojshme të përfshini perime jeshile në çdo vakt, përfshirë dhe mëngjesin. Më poshtë ne do ju tregojmë 5 prej tyre dhe përfitimet e jashtëzakonshme që merrni nga to.
1. Cress
Cress është një bimë që përmban minerale dhe falë tyre ndihmon për sëmundjet gjinekologjike. Gjithashtu përdoret për trajtimin e anemisë. Nëse e keni të vështirë t’i konsumoni për shkak të shijes së hidhur, mund t’i ëmbësoni me fruta.
2. Chard
Chard është një perim i pasur me vitamina A, V, dhe K. Bicepsi lehtëson tretjen dhe është i mirë për kapsllëkun. Ju mund ta gatuani ose ta përdorni në sallata nëse dëshironi, iformon abcnews.al.
3. Majdanoz
Majdanozi është thuajse përherë në kuzhinën tonë. Ju mund të shtoni majdanoz në pijet tuaja detox, ose mund t’i përdorni në sallata.
4. Marule
Marule e pasur me fibra, sheqer, fosfor, kalcium, hekur, magnez dhe kalium. Kjo perime jeshile, e cila gjithashtu përmban vitamina A dhe C, njihet si një antioksidant i fuqishëm. Është veçanërisht e mirë për flokët dhe lëkurën./e.b-abcneës.al