4 gjërat që do t’ju tregojnë nëse edhe ai dëshiron një lidhje serioze

schedule14:59 - 5 Gusht, 2022

schedule 14:59 - 5 Gusht, 2022

Vetë fillimi i një lidhjeje shërben për të njohur më mirë dy persona ndaj nuk duhet të krijoni shumë pritshmëri. Megjithatë, shumë persona hyjnë në një lidhje me një dëshirë të madhe që ajo të jetë serioze, sepse partneri i tyre duket thjesht perfekt.

Nuk mund ta dini saktësisht se çfarë mendon dhe ndjen personi përballë, dhe nëse nuk keni ndërmend ta pyesni atë, do të krijoni një situatë disi të pakëndshme. Që në fillim, me sjelljen e tij, mund të kuptoni nëse përputhet me qëllimet tuaja.

Dëgjoni atë që ai thotë

Terapistët theksojnë shpesh se njerëzit, veçanërisht gratë, ndonjëherë e ekzagjerojnë leximin midis rreshtave, kështu që mund ta marrin një bisedë të rastësishme me partnerin për emra të bukur si një shenjë se dëshiron martesën dhe të ketë fëmijë.

Në vend të kësaj, nuk do të ishte një ide e keqe që ndonjëherë t’i merrnit fjalët e tij ashtu siç janë. Ka shumë mundësi që në një moment ai t’ju thotë se për një arsye ose një tjetër nuk është gati për një lidhje serioze dhe në vend që të përpiqeni t’i ndryshoni mendjen, thjesht pranojeni atë.

Bëni pyetje të drejtpërdrejta

Shmangni pyetjet e paqarta, pasi kjo do t’ju ngatërrojë dhe në të njëjtën kohë, ju mund të hutoheni se çfarë donte të thoshte. Nëse dëshironi një përgjigje specifike dhe të saktë, bëni pyetje specifike. Është shumë mirë që në një moment e pyesni nëse vërtet dëshiron një lidhje serioze me ju.

Krijoni qëllime të përbashkëta

Psikoterapistët theksojnë se pas një periudhe të shkurtër marrëdhënieje, është koha për të krijuar qëllime të përbashkëta. Sigurisht, në fillim duhet të jenë gjëra të vogla, si vende për t’u vizituar ose mënyra për të kaluar kohën tuaj.

Qëllimet e përbashkëta nënkuptojnë një afat specifik në të cilin do të arrini planet tuaja dhe është e rëndësishme që partneri juaj t’i respektojë ato. Nëse ai ju merr seriozisht dhe nëse do të thotë diçka për të, ai do t’ju respektojë.

Flisni për të kaluarën

E kaluara e partnerit nuk duhet të luajë një rol të rëndësishëm në marrëdhënien tuaj me partnerin, nëse të gjitha gjërat e mëparshme janë përmbushur. Po kështu, nuk duhet të jetë një temë tabu në një marrëdhënie. E kaluara nuk ka pse të përcaktojë marrëdhënien tuaj aktuale.

E kaluara do t’ju ndihmojë të kuptoni partnerin dhe disa nga zakonet e tij që mund të jenë të çuditshme për ju në fillim të lidhjes. Bazuar në ngjarjet e së kaluarës, shumë njerëz ndryshojnë planet e tyre ose bëhen më të kujdesshëm në fushën e dashurisë, veçanërisht kur bëhet fjalë për lidhje serioze. /abcnews.al