4 arsyet pse ndërpritet komunikimi në çift dhe çfarë duhet të bëjmë

schedule13:04 - 16 Maj, 2022

schedule 13:04 - 16 Maj, 2022

Në të gjitha marrëdhëniet njerëzore vjen një kohë kur do të ketë konflikt dhe izolim. Na takon ne t’i identifikojmë dhe të veprojmë drejt dhe me më shumë pozitive për rezultatin më të mirë.

Disa parametra kyç që mund të na ndihmojnë të kuptojmë pse nuk arrijmë të komunikojmë peshën e mendimeve dhe ndjenjave tona me partnerin tonë seksual.

Por çfarë ndodh kur komunikimi me partnerin tonë seksual ndërpritet? Cilët faktorë ndërmjetësojnë dhe transformojnë komunikimin nga një kanal bashkimi në një rrugë drejt tjetërsimi për një çift? Në vazhdim të këtij artikulli, analizohen disa parametra bazë që mund të na ndihmojnë të kuptojmë arsyet pse nuk arrijmë t’i komunikojmë peshën e mendimeve dhe ndjenjave tona partnerit tonë seksual.

Rishikimi: Kritika është një nga aspektet më të dëmshme të një marrëdhënieje. Është kapja verbale e mendimeve dhe përshtypjeve negative në lidhje me personalitetin, sjelljen ose pamjen e partnerit tonë. Shumë herë ne përfundojmë duke kritikuar partnerin tonë seksual sepse e konsiderojmë atë si burimin e vështirësive tona të përditshme dhe të dështimit tonë personal. Një sjellje e tillë mund të dëmtojë në mënyrë të pariparueshme vetëbesimin e tij dhe, siç do ta shohim më poshtë, pritet ta bëjë atë një mbrojtës ndaj çdo kërkese tonë personale.

Përbuzje: Zemërimi, i cili lind gjatë dështimit tonë për të komunikuar siç duhet mendimet dhe dëshirat tona me partnerin tonë, shpesh na bën të harrojmë gjithçka në të kaluarën që na bëri të dashuroheshim me të, duke rezultuar që mendjet tona të përmbyten me modele negative. mendimet për cilësinë e marrëdhënie. Në këto raste ne shpesh përfundojmë duke shkatërruar mundësitë dhe dëshirat e partnerit tonë, pra ta përçmojmë atë. Zakonisht ne i drejtohemi poshtërimit të një personi tjetër kur ndihemi konkurrues ose kur ai mendon se nuk na mbështet aq sa do të donim, në mënyrë që ta imobilizojmë ose ta mobilizojmë në përputhje me rrethanat. Përbuzja shpesh shprehet verbalisht përmes humorit armiqësor ose talljes, ndërsa shprehja joverbale shprehet përmes shprehjeve nënçmuese të fytyrës sonë dhe përmes qëndrimit imponues të trupit tonë. Një formë e tillë e komunikimit të keq pritet të tjetërsojë plotësisht çiftin erotik.

Mbrojtja: Kur njëri partner vepron në mënyrë kritike dhe përçmuese, atëherë tjetri bëhet pothuajse spontanisht mbrojtës në mënyrë që të jetë në gjendje të mbrojë vetëvlerësimin e tij. Mbrojtja mund të marrë shumë forma. Në shprehjen e saj më të thjeshtë, karakterizohet nga mohimi dhe shmangia e marrjes së përgjegjësive që na takojnë. Zakonisht në këto raste konfliktet tentojnë të përshkallëzohen gjithnjë e më shumë, duke e çuar çiftin në një ngërç komunikimi.

Sabotimi: Disa partnerë përfundojnë duke u tërhequr plotësisht nga konfliktet e komunikimit me partnerin e tyre seksual në mënyrë që të përshkallëzojnë tensionin që ekziston brenda marrëdhënies. Megjithatë, një sjellje e tillë mund të jetë fatale për çiftin pasi rrezikon të interpretohet nga partneri tjetër si shenjë indiferentizmi. Edhe nëse nuk pajtohemi ose mbivlerësojmë shqetësimet e partnerit tonë, ne duhet ta dëgjojmë atë në mënyrë aktive dhe të pranojmë dëshirat e tij ose të saj. Fakti që dikush kërkon me ngulm vëmendjen tonë, edhe nëse arrin deri në protestë, tregon se ai po përpiqet të na shprehë një nevojë të pakënaqur dhe se beson dhe vlerëson thellësisht kontributin tonë në problemin e tij./abcnews.al