24 Maji, historia si lindi Dita e Vëllezërve në vitin 2001

schedule17:19 - 24 Maj, 2022

schedule 17:19 - 24 Maj, 2022

Dita e Vëllezërve, festohet çdo vit më 24 maj. Ajo filloi të festohej nga një burrë nga Alabama në 2001 dhe kështu u kthye më pas në një traditë.

Festa u themelua në vitin 2001 nga C. Daniel Rhodes nga Hoover, Ala., për të festuar vëllezërit biologjikë, si dhe ata të bashkuar në vëllazëri nga anëtarësimi në sindikatë ose përvojat e jetës.

Popullariteti i festës u përhap në internet dhe tani festohet jozyrtarisht në disa vende, duke përfshirë Australinë, Rusinë, Indinë, Francën dhe Gjermaninë.

Festat e tjera për 24 maj 2022, përfshijnë Ditën e Asparagus, Ditën e Teknikut të Mirëmbajtjes së Aviacionit, Ditën Ndërkombëtare të Diademës, Ditën Ndërkombëtare të Grave për Paqen dhe Çarmatimin, Ditën e Gjuetisë dhe Ditën Botërore të Ndërgjegjësimit për Skizofreninë./abcnews.al