21 Janari, ish-kreu i gardës: Dritarja e tavolinës së punës së Kryeministrit u qëllua me blindëshpues

schedule00:01 - 26 Janar, 2021

schedule 00:01 - 26 Janar, 2021

Ish-komandanti i Gradës së Republikës së Shqipërisë, Ndrea Prendi tha sonte në “Opinion” se në 21 Janar dritarja që i përket tavolinës së punës së kryeministrit u qëllua me plumb blindëshpues.

Jeni akuzuar për vrasjen e një personi, keni qëlluar?

Unë kam qëlluar në ajër, jo në drejtim. Xhupi i demonstruesit përcakton pozicionin që isha unë, por ai është zhdukur. Në 21 Janar u hap zjarr nga maja e Piramidës. Kemi pasur goditje të dritares së kryeministrit.

Me se?

Dritaret e kryeministri janë disa, jo një, dhe është shumë vështirë të përcaktohet dritarja që i përket tavolinës së punës, por realisht u godit dritarja që i përkon tavolinës së punës.

Depërtimi deri në thellësi, pasi dritarja është e blinduar tregon… Të gjitha dritaret e zyrës së kryeministrit ishin të blinduara, tani janë të gjitha. Kjo lloj goditje dyshohet se u qëllua me plumb blindshpues.

Nga, përballë?

Po patjetër përballë.

Pse u ndryshua tyta e pistoletës suaj?

Për këtë është akuzuar shoferi im. Iu bë presion nga prokuroria, u kërcënua, që të thoshte atë që nuk ishte e vërtetë.

Çfarë përgjegjësie ndjeni?

Unë si komandat i gardës në 21 janar pas 5 orë sulme të dhunshme që ishin në rrezik për jetën, në zbatim të ligjit kanë mbrojtur institucionet demokratike, kanë anashkaluar pasojat që mund të vinin, e njëjta masë është marrë edhe për kryetarin e opozitës dhe pas përfundimit të demonstratës kryetarit të opozitës i janë trefishuar masat e opozitës.

E keni pranuar fajësinë?

Unë si ushtarak pranoj sikur pranoj të zbatohej ligjet e këtij vendi, edhe vendimet e këtij vendi, unë pranoj se nëse ligji është i tillë unë zbatoj ligjin.