WhatsApp mund të ndalojë së punuari në celularin tuaj më 15 maj: Si ta shmangni atë?

schedule12:59 - 6 Maj, 2021

schedule 12:59 - 6 Maj, 2021

WhatsApp, aplikacioni më i përdorur i mesazheve në botë, do të ndalojë së punuari në 15 maj në telefonat e të gjithë atyre që nuk kanë pranuar kushtet e diskutueshme të përdorimit të njoftuara nga Facebook më parë këtë vit. Për fat të mirë, ju ende keni kohë për ta bërë këtë për të shmangur mbarimin e shërbimit që nga ajo ditë.

Hapat që duhet të ndiqni janë mjaft të thjeshtë: kur hyni në aplikacion, ka të ngjarë të shfaqet një mesazh në lidhje me kushtet e përdorimit të WhatsApp. Thjesht pranojini ato për të shmangur pezullimin e llogarisë nga 15 maj. Nëse mesazhi i lartpërmendur nuk shfaqet kur futni aplikacionin, është e mundur që tashmë i keni pranuar kushtet e reja (dhe mund të mos ju kujtohet). Nëse mesazhi ju është shfaqur në të kaluarën, por keni vendosur të mos i pranoni kushtet, ka të ngjarë që ai të shfaqet përsëri në ditët në vijim.

Çfarë ndodh nëse nuk pranoj kushtet e WhatsApp para 15 majit?

Po, pasi të ketë mbërritur 15 maj, ju nuk keni pranuar kushtet e përdorimit të WhatsApp, llogaria juaj do të kufizohet, por nuk do të fshihet. Kjo është ajo që kompania shpjegon në faqen e saj të internetit:

Nëse nuk i keni pranuar deri atëherë, WhatsApp nuk do ta fshijë llogarinë tuaj. Sidoqoftë, nuk do të keni qasje në të gjitha tiparet e WhatsApp derisa t’i pranoni ato. Për një periudhë të shkurtër, ju do të jeni në gjendje të merrni thirrje dhe njoftime, por nuk do të jeni në gjendje të lexoni ose dërgoni mesazhe nga aplikacioni.

WhatsApp sqaron në faqen e tij të mbështetjes se “ju mund të pranoni përditësime edhe pas 15 majit”. Prandaj, mund të rimerrni hyrjen në llogarinë tuaj nëse për ndonjë arsye, nuk keni pranuar kushtet e përdorimit para kësaj date, shkruan abcnews.al

Ju nuk duhet të harroni se, paralelisht, WhatsApp mund të zbatojë politikën e tij të përdoruesve joaktivë. Kështu e shpjegon kompania në faqen e saj të internetit:

Në përgjithësi, llogaritë e WhatsApp që janë joaktive për më shumë se 120 ditë, fshihen në mënyrë që të ruajnë sigurinë, të kufizojnë mbajtjen e të dhënave dhe të mbrojnë privatësinë e përdoruesit. Konsiderohet se ka pasivitet kur përdoruesi nuk lidhet me WhatsApp.