Vlerat ushqimore që përfitojmë nga sallata

schedule08:55 - 16 Prill, 2023

schedule 08:55 - 16 Prill, 2023

Një sallatë jeshile është një sallatë e bërë kryesisht me marule dhe perime të tjera të gjelbra.

Përveçse është e freskët, e shijshme dhe me indeks të ulët glicemik, sallata e gjelbër është shumë e mirë për shëndetin e zemrës dhe presionin e gjakut, si dhe ofron gjumë të qetë.

Në këtë periudhë të vitit, hajeni sa më shpesh, sepse ndihmon në mënyrë efektive trupin të kapërcejë lodhjen dhe mungesën e energjisë që ndodhin në pranverë.

Sallata e gjelbër ruan nivelin optimal të aciditetit të trupit, gjë që është e rëndësishme sepse një nivel i mirë i aciditetit i jep trupit energji dhe ka një efekt të dobishëm në lëkurë.

Ajo është gjithashtu e mbushur me vlera ushqyese, të tilla si folati, vitamina C, fibra dhe antioksidanti beta-karoten, e cila ndihmon të mbani sytë e shëndetshëm.

Plus, të kesh një sallatë për drekë ose darkë është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’u ushqyer.

Mos rri jashtë: bashkohu me ABC News. Ne jemi kudo!