Një sallatë jeshile është një sallatë e bërë kryesisht me marule dhe perime të tjera të gjelbra.
Përveçse është e freskët, e shijshme dhe me indeks të ulët glicemik, sallata e gjelbër është shumë e mirë për shëndetin e zemrës dhe presionin e gjakut, si dhe ofron gjumë të qetë.
Në këtë periudhë të vitit, hajeni sa më shpesh, sepse ndihmon në mënyrë efektive trupin të kapërcejë lodhjen dhe mungesën e energjisë që ndodhin në pranverë.
Sallata e gjelbër ruan nivelin optimal të aciditetit të trupit, gjë që është e rëndësishme sepse një nivel i mirë i aciditetit i jep trupit energji dhe ka një efekt të dobishëm në lëkurë.
Ajo është gjithashtu e mbushur me vlera ushqyese, të tilla si folati, vitamina C, fibra dhe antioksidanti beta-karoten, e cila ndihmon të mbani sytë e shëndetshëm.
Plus, të kesh një sallatë për drekë ose darkë është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’u ushqyer.