Ushtrimi “magjik” që do t’ju ​​ndihmojë të ulni presionin e gjakut

schedule08:15 - 9 Nëntor, 2021

schedule 08:15 - 9 Nëntor, 2021

Duhet të theksohet se presioni i lartë i gjakut shpesh mund të parandalohet ose reduktohet me ushtrime të rregullta. Por cili është ushtrimi më i mirë? Dr. Michael Mosley thotë se stërvitjet e shkurtra, duke përfshirë një ngjitje dy minutëshe mund të përmirësojnë presionin e gjakut.

Por sa është koha minimale? “Ne u themi njerëzve që të përpiqen ta bëjnë këtë për të paktën 10 minuta.”, thotë Michael. Dhe kur bëhet fjalë për llojin më të mirë të ushtrimeve, Dr. Murphy rekomandon ngjitjen e shkallëve. Mjafton një sasi e vogël ushtrimesh, dy minuta në ditë për të ulur presionin e gjakut. /abcnews.al