Trump dhe Biden i përgjigjen lajmeve të fundit për ndërhyrjen e zgjedhjeve nga Irani dhe Rusia

schedule04:25 - 23 Tetor, 2020

schedule 04:25 - 23 Tetor, 2020

Të dy kandidatët presidencialë u pyetën gjatë debatit të së Enjtes për t’iu përgjigjur lajmeve të fundit që Irani dhe Rusia morën informacionin e regjistrimit të votuesve në SHBA në një përpjekje për të ndërhyrë në zgjedhje.

I nominuari demokratik për president Joe Biden tha, “Unë e bëra të qartë, se çdo vend, pa marrë parasysh kush është, që ndërhyn në zgjedhjet Amerikane do të paguajë një çmim.”

“Ata do të paguajnë një çmim nëse unë zgjidhem,” vazhdoi Biden, duke iu referuar veçanërisht ndërhyrjeve nga Kina, Rusia dhe Irani. “Ata po ndërhyjnë në sovranitetin amerikan. Kjo është ajo që po ndodh ”.

I pyetur se si do të merrej me ndërhyrjen e zgjedhjeve në një mandat të dytë, Trump u shmang për të diskutuar detaje në lidhje me marrëdhëniet e djalit të Biden me Ukrainën.

Presidenti gjithashtu tha se ai ishte informuar për përpjekjet e fundit për ndërhyrje në zgjedhje dhe nënvizoi vlerësimin e Drejtorit të Inteligjencës Kombëtare John Ratcliffe se përpjekjet nga Irani dhe Rusia ishin bërë për të minuar kandidaturën e Trump.