Vini në shtëpi, bëni një dush, derdhni një gotë verë dhe ndezni qirinjtë në dhomën e ndenjes. Merr frymë thellë dhe ndjen erën e një briosh të ngrohtë. Jo, nuk keni ndezur furrën në kuzhinën tuaj, as nuk jeni çmendur. Për çdo gjë fajin e ka qiriri aromatike.
Mund të ndihemi sikur e kemi gjithmonë me vete ushqimin tonë të preferuar, pa pasur nevojë ta gatuajmë. Dhe jo vetëm klasikët, cupcakes me vanilje, brownies ose role me kanellë, por edhe shije të kripura.
Në fund të fundit, shitjet e qirinjve luksoz janë rritur. Vetëm në SHBA, kjo rritje arrin në 53% krahasuar me vitin 2019 dhe karantina luajti një rol të rëndësishëm në këtë. Dhe meqenëse Flamingo Estate, e cila fokusohet në mirëqenien, filloi të prodhojë qirinj me erë domate nga Roma, disa marka bënë ndryshimin. Prodhuesi i aromave Joya Studio krijoi një qiri me aromë me hudhër të skuqur në bashkëpunim me piceri Lucali me vendodhjen në Bruklin dhe sigurisht, ai u bë produkti i tyre më i shitur.
Overose shet një qiri me aromë briosh, ndërsa në Apotheke qirinj me aromë burger.
A mund të veprojë një erë e këndshme si zëvendësim për ushqimin? Ndoshta kështu, thotë New York Times. Para së gjithash, pica-qiri do ta nuhasni më shpejt dhe mbi të gjitha më të relaksuar sesa ta bëni tuajën. Gjithashtu, disa njerëz preferojnë të nuhasin një qiri “të shijshëm” sesa të hanë menjëherë para gjumit nëse kthehen në shtëpi vonë natën. Dhe shkencëtari i ushqimit Harold McGee tha se shumë nga këta qirinj janë bërë me teknologji që mund të izolojë aromat specifike që mund të na bëjnë të ndihemi të ngopur./abcnews.al