Pjekja e një ushqimi në furrë duket si lehtësi. Dhe si mënyrë gatimi e thjeshtë dhe më pak e lodhshme. Por në realitet nuk është saktësisht kështu. Dhe shumë herë pjekja nuk është bërë, ashtu siç e prisnit fillimisht. Dhe ushqimi është ai që ne e quajmë: nuk funksionoi.
Kjo pasi shumë bëjnë gabime ose lëshime të vogla. Sidoqoftë, ka disa këshilla të vogla që ndihmojnë në pjekjen në furrë në një mënyrë ideale.
Shikoni më poshtë tre sekrete të dobishme:
- Mos e hapni furrën gjatë pjekjes
Kjo rregullisht ngadalëson përfundimisht pjekjen e saj. Avulli që del nga furra sa herë që hap derën është lagështia e nevojshme për ta bërë ushqimin të gatuar mirë dhe me lëng.
- Ngrohni furrën siç duhet
Ajo luan një rol shumë të rëndësishëm në pjekje. Nëse furra nuk është përgatitur siç duhet, ka kuptim të mendoni se nuk funksionon mirë. Para se të vendosni një tepsi ose formë keksi, sigurohuni që të jetë në temperaturën e duhur.
- Rezistencat e duhura dhe era
Ne duhet të përdorim secilin funksion në varësi të asaj që duam të pjekim. Rezistenca lart e poshtë është zgjidhja ideale për të gatuar ushqime dhe ëmbëlsira tradicionale ndërsa ajri është ideal për tu gatuar në të tre nivelet. l.k/abcnews.al