Tre lloje çaji që forcojnë imunitetin

schedule20:56 - 1 Mars, 2023

schedule 20:56 - 1 Mars, 2023

Sistemi imunitar i njeriut është pengesa kryesore që mbron trupin nga faktorët e jashtëm agresivë.

Forcimi i imunitetit, si dhe masat parandaluese që synojnë ruajtjen e tij, janë të rëndësishme për të gjithë njerëzit pa përjashtim.

Ju mund të përdorni këto çajra për të përmirësuar shëndetin tuaj.

Xhenxhefil dhe mjaltë

Xhenxhefili është një oksidant i fuqishëm që stimulon procesin e pastrimit të zorrëve nga toksinat dhe në këtë mënyrë rrit mbrojtjen imune të trupit.

Gjithashtu përmban shumë vitaminë C, e cila është gjithashtu e rëndësishme për rritjen e imunitetit. Xhenxhefili është një agjent i shkëlqyer antibakterial që pastron trupin nga parazitët. Rikthen punën e pankreasit dhe mëlçisë, stimulon gjëndrën tiroide, përmirëson kujtesën, pastron enët e gjakut nga pllakat aterosklerotike dhe në këtë mënyrë ngadalëson plakjen e trupit.

Çaji i manaferrës

Ka kaq shumë vitamina dhe substanca të dobishme në manaferra sa që vetëm 100 gramë nga kjo kokrra e kuqe përmban marrjen e përditshme të vitaminave të destinuara për një jetë të plotë njerëzore. Ka një forcim rrënjësor të sistemit imunitar, është një ilaç për ftohjet dhe kollën (veçanërisht në kombinim me mjaltë) dhe ndihmon në ekzaminimin e rrugëve të sipërme të frymëmarrjes.

Çaj bliri

Ilaçi numër një për ftohjen. Çaji i nxehtë aromatik rrit rezistencën sapo shfaqen shenjat e para të ftohjes, lehtëson tensionin dhe ju qetëson. Ka një efekt anti-inflamator, antipiretik, diaforik, ekspektorant, diuretik, analgjezik.

Ka një efekt të moderuar baktericid, sekretolitik, antioksidant dhe qetësues, ka veti të lehta koleretike dhe antispazmatike. Promovon eliminimin e toksinave dhe metabolitëve.

Mos rri jashtë: bashkohu me ABC News. Ne jemi kudo!