Tërmeti, Çuçi jep detajet: Në fazën e dytë fokusi te vleresimi i dëmeve dhe rindërtimi

schedule16:29 - 11 Dhjetor, 2019

schedule 16:29 - 11 Dhjetor, 2019

Bledi Çuçi, drejtues i operacionit të Emergjencës pas tërmetit të 26 nëntorit, ka dhënë detaje lidhur me gjithçka është bërë për përballimin e situatës.

Çuçi u shpreh tha se 23 familje që kanë humbur familjarët ose banesat janë pajisur tashmë me shtëpi nga shteti, ndërsa tha se rreth 7400 persona vijojnë të qëndrojnë në cadra. Faza e dytë, tha Çuçi do të ketë në fokus vlerësimin e dëmeve dhe rindërtimin e banesave dhe institucioneve të dëmtuara.