Fast food-i ka vërtetuar, sidomos vitet e fundit, se mund t’ju jap zgjidhjen që kërkoni sa herë që barku fillon të “këndojë” në mënyrë ritmike apo sa herë që ligamenti vendos të pushtojë jetën tonë të përditshme.
E megjithatë, edhe nëse hamë një ushqim të bërë në shtëpi, ushqimet që do ta shoqërojnë apo do ta ndjekin janë instaluar në planin tonë të dietës, edhe pse e dimë mirë se ato nuk kanë vetëm përfitime për shëndetin tonë.
Sa për ato produkte vegjetale të përpunuara, jo, nuk ka lehtësim.
E kundërta në fakt. Ushqimi që provon të jetë mbret në shtimin e peshës është patatja dhe veçanërisht në formën e saj të skuqur (patate ose patatina). Një studim i kryer nga Shkolla e Mjekësisë e Universitetit të Harvardit dhe Shkolla e Shëndetit Publik shqyrtoi zakonet e të ngrënit të më shumë se 120,000 vullnetarëve që morën pjesë.
Përfundimi i shkencëtarëve ishte se konsumimi i kësaj perime në çdo formë kontribuon ndjeshëm në shtimin e peshës me kalimin e kohës. Më konkretisht, brenda katër viteve mund të ngarkoni trupin tuaj 1.5 kg duke konsumuar një pjesë shtesë me patate të skuqura ose patatina.
Pijet joalkoolike, ëmbëlsirat, akulloret përfundojnë pas me patatet që duken teorikisht dhe vetëm më të pafajshme./abcnews.al