Tanke në rrugë, avionë dhe helikopterë në qiell: Greqia feston 200 vjetorin e Revolucionit, ku luajtën rol “arvanitasit”

schedule11:14 - 25 Mars, 2021

schedule 11:14 - 25 Mars, 2021

Festa për 200 vjetorin e Revolucionit që krijoi Greqinë moderne, ka filluar me një paradë të madhe ushtarake në shtetin fqinj.

Parada filloi nën tingujt e bandës frymore komanduese ushtarake dhe urdhrit të përgjithshëm të gjeneralit dhe komandantit të shkollës Evelpidon, Georgios Kostidis. Tre udhëheqësit e forcave të armatosura erdhën në shesh në këmbë, ndërsa seksioni i parë që parakaloi ishte seksioni i kalorësisë me kalorës të veshur me uniforma të periudhave të ndryshme historike.

Pasi luftëtarët e kalorësisë përfunduan ecjen, vajzat dhe djemtë grekë të moshave të ndryshme, me kostume tradicionale u paraqitën me parulla dhe flamuj të Revolucionit.

Në paradë morën pjesë:

– Falanga e seksioneve historike.

– Fëmijë me kostume tradicionale.

– Flamuj historikë (Shoqëria Miqësore, Korpusi i Shenjtë, Flamuri i Lavrës së Shenjtë, etj.)

– Seksioni i kuajve.

– Seksioni për burra me uniforma tradicionale të marinarit.

Automjetet ajrore të tre degëve të Forcave të Armatosura që do të kryejnë kalime mbi paradë. Ndër të tjera, avionët luftarakë të Forcave Ajrore do të kalojnë së bashku me formacionet amerikane F-16, francezin Rafale, si dhe British Voyager. Po ashtu do të kalojnë helikopterët NH-90 dhe Kiowa Warrior – të cilët do të fluturojnë për herë të parë në qiellin e Atikës – si dhe një avion detar P-3B.

Pjesë e motorizuar e Ushtrisë, e cila, ndër të tjera, do të përfshijë një tank beteje përvjetori dhe sisteme të mjeteve ajrore pa pilot (Sperwer).

– Pjesë e motorizuar e Forcave Ajrore me sisteme anti-ajrore Patriot dhe “Velos”.

Departamenti i motorizuar i Policisë Greke.

– Pjesë e motorizuar e Rojës Bregdetare.

– Pjesë e motorizuar e Brigadës së Zjarrfikësve.

– Falanga e divizioneve të këmbësorisë të të tre degëve të Forcave të Armatosura si dhe Forcave të Sigurisë.