Ushqimi që kalon nëpër tigan është zakonisht më i shijshmi, por është një “frut i ndaluar”, pasi ka shumë kalori plus është edhe i dëmshëm për shëndetin.
Megjithatë, me masë mund t’i shijojmë të gjitha. Ka dy sekrete që mund të mos i dini.
E para është koha që duhet të shtoni kripën kur skuqni dhe gjithmonë kur e nxjerrim ushqimin nga tigani, kur e lëmë mënjanë të ftohet.
Sekreti i dytë: Duhet të shmangim vendosjen në furrë të mbyllur. Lëreni të mbuluar me një rrjetë për pak kohë në temperaturën e dhomës.
Nëse e prisni para se të “ftohet”, do të humbasë të gjitha lëngjet, si pasojë e së cilës pjata juaj do të thahet. Nëse pjesa e mishit që keni përpara është e vogël, lëreni për 5 minuta, ndërsa nëse është më e madhe, 20 minuta. Në këtë mënyrë, lëngjet e mishit do të grumbullohen në qendër duke e lënë atë të lëngshëm./abcnews.al