Situata në disa rrethe të vendit

schedule09:29 - 1 Dhjetor, 2017

schedule 09:29 - 1 Dhjetor, 2017

Niveli i ujit në lumin Vjosë është rritur ndjeshem këtë mengjes. Dhe pse rreziku pritet në orët e pasdites, në zonen e ultësires së jugut në Novoselë uji ka dalë nga shtrati, ndërkohë që Shtabi i Përgjithshëm ka larguar disa familje që banojnë në bregun e lumit. Ndërkohë në vendin ku mendohet se do të ketë dalje të Vjosës kanë shkuar vendorët e lartë të Fierit dhe të Vlorës. Gjithashtu, drejt Fierit e Vlorës edhe dy motopompa dhe një toge efektivësh e Forcave të Aarmatosura për largimin e ujit

Po si paraqitet situata në disa rrethe të vendit?

Korrespondentët e ABC News sjellin pamje nga situata e përmbytjeve në Vlorë, Gjirokastër, Derven dhe Vjosë. Ndiqni pamjet

https://youtu.be/ssZfrW9cTjY

https://youtu.be/N6OJ-rn9FU0

https://youtu.be/706FhGxDW4c