Si ta kuptoni nëse jeni në formë para se të kryeni marrëdhënie seksuale?

schedule12:29 - 22 Shkurt, 2022

schedule 12:29 - 22 Shkurt, 2022

Shumicën e kohës, ne hyjmë në ujëra krejtësisht të reja kur bëhet fjalë për seksin në një flirt të ri. Nuk e dimë se çfarë do të hasim dhe si do të shkojë.

Pyesim veten nëse do të ketë kimi, nëse do ta gjykojmë seksin si të mirë, nëse do të ketë kënaqësi reciproke dhe dridhemi nga ideja e një nate të keqe. E gjithë kjo është krejtësisht normale dhe na ka ndodhur të gjithëve. Por pse të mos bëni diçka për këtë? Pse të hamendësojmë dhe të mos sigurohemi që e dimë paraprakisht?

Si në shumicën e gjërave, edhe në seks është e nevojshme të njohim mirë veten dhe veçanërisht trupin tonë. Çfarë na pëlqen? Çfarë garanton orgazmën? Çfarë nuk do të provonim kurrë? Kur jemi njohur me të gjitha këto, do të jetë më e lehtë t’ia komunikojmë një partneri të ri.

Komunikimi, komunikimi, komunikimi

E kuptoj këtë ndjenjë turpi që të gjithë e ndjejmë në momentin e parë të njohjes, por stërgjyshja thoshte “kush turpërohesh, privohesh”. E gjitha ka të bëjë me mënyrën se si ne i qasemi një çështjeje. Kur njohim një person, na pëlqen dhe ndihemi mirë, çfarë mund të jetë më e thjeshtë se sa të shkojmë e të flasim për seksin? Histori që na kanë ndodhur dhe nuk na kanë pëlqyer, apo gjëra që do të donim t’i provonim sepse nuk ka ndodhur deri më tani.Çfarë ndodh nëse hasim rezistencë në debat? Kjo është një shenjë e keqe. Nëse jemi në procesin e diskutimit të këtyre çështjeve, por personi tjetër ndihet i pakëndshëm, a nuk është menduar të jetë kështu? A duhet të rishqyrtojmë?/abcnews.al