Mollët jeshile mund të jenë gjithashtu të dobishme për shëndetin nëse i hani në një kohë të caktuar, sipas ekspertëve. Ato kanë kalori, kanë shumë fibra dietike, vitamina dhe minerale, si dhe acide. Është mirë t’i hani në mëngjes, me stomakun bosh, si dhe midis vakteve.
7 arsye të mira për të ngrënë mollë jeshile
Humbje peshe
Ato ndihmojnë në humbjen e peshës, mollët mund t’ju ndihmojnë të hiqni qafe kilogramët e tepërt. Fibrat dietike eliminojnë ndjenjën e urisë për një kohë të gjatë dhe kontribuojnë në punën e aparatit tretës.
Parandalimi i diabetit
Mollët jeshile mund të jenë të dobishme në parandalimin e diabetit. Nëse hani një frut çdo mëngjes, do të reduktoni nevojën e trupit për ushqim të ëmbël për tërë ditën.
Ndihmojnë sistemin kardiovaskular
Mollët e tharta përmbajnë substanca që kanë një efekt të dobishëm në muskulin e zemrës. Ato parandalojnë formimin e pllakave yndyrore në enët e gjakut, ulin nivelin e kolesterolit.
Ndihmojnë metabolizmin
Ato ndihmojnë metabolizmin, duke konsumuar rregullisht mollë jeshile çdo mëngjes, mund të përshpejtoni metabolizmin dhe të eliminoni rrezikun e kapsllëkut.
E mirë për shëndetin e trurit
Një mollë jeshile në mëngjes mund të ketë një efekt parandalues ndaj sëmundjeve që lidhen me shëndetin e trurit. Ky frut përmirëson qarkullimin e gjakut, i cili furnizon qelizat e trurit me oksigjen.
Përmirësojnë shëndetin e lëkurës
Falë antioksidantëve, mollët jeshile mbrojnë lëkurën nga procesi i hershëm i plakjes. Gjithashtu, përfshirja e mollëve turshi në dietë do të nisë proceset e rinovimit në organizëm, prodhimin e kolagjenit.
Të shëndetshme për dhëmbët
Ata pastrojnë dhëmbët nga gurëzat dhe largojnë erën e keqe të gojës përmbajnë elementë gjurmë që kontribuojnë në shkatërrimin e baktereve të dëmshme që formojnë gurëza në dhëmbë dhe në zgavrën me gojë. /abcnews.al