Shoqata e Gazetarëve për Çollakun dhe Olldashin: Prokuroria të mos ndikohet politikisht

schedule16:48 - 16 Tetor, 2018

schedule 16:48 - 16 Tetor, 2018

Shoqata e Gazetarëve Profesionistë, përmes një deklarate për media shprehet se po ndjek me vëmendje përfshirjen e dy gazetarëve Jetmir Olldashi dhe Basir Çollaku në dy hetime ku përfshihen edhe politikanë të lartë, pas marrjes së informacionit se ata janë ndeshur me presion dhe kërcënime gjatë seancave të pyetjeve në prokurori. I tillë është rasti i gazetarit Olldashi, të cilit, siç thekson deklarata, i është kërkuar burimi i informacionit, ndërkohë që ligji parashikon mosdeklarimin e tij në këtë fazë të hetimeve.

Shoqata e Gazetarëve Profesionistë nxit prokurorinë të respektojë punën e gazetarit dhe të mos ndikohet politikisht në procesin e hetimeve. Në deklaratën e Shoqatës së Gazetarëve Profesioniste përmendet edhe rasti i gazetarit Çollaku, i paditur për kallëzim të rremë nga një politikan i lartë i mazhorancës.
“Është detyrë e çdo gazetari hetimi dhe publikimi i rasteve kur ligji shkelet apo ka abuzim me detyrën nga zyrtarë apo persona me imunitet”,- përfundon deklarata e Shoqatës së Gazetarëve Profesionistë./abcnews.al