Ndaj zgjidhni ushqimin që do të ketë efekt freskues gjatë ditëve të nxehta të verës.
Reagimi i trupit ndaj temperaturave të ngritura është ulja e temperaturës së trupit me djersitje. Dehidratimi dhe efektet e tjera anësore mund të ndodhin si një efekt negativ i mekanizmit mbrojtës natyror të trupit.
Në verë në përgjithësi duhet të konsumoni më pak kalori, pra energji që marrim nga ushqimi, që është një arsye shtesë për të shmangur ushqimet e yndyrshme dhe të vështira për t’u tretur në verë. Ajo që duhet të shmangni gjithashtu janë sheqeri, kafeina dhe alkooli.
Zgjidhni ushqime që janë provuar të jenë të freskëta dhe disa prej tyre janë:
Frutat: mollë, banane, grejpfrut, kivi, limon, portokall, dardhë, luleshtrydhe, shalqi
Perimet: selino, kastravec, patëllxhan, perime me gjethe jeshile, domate të freskëta
Drithërat: elb, tofu, gruri integral
Meqenëse mollët janë gjithmonë të disponueshme, të përballueshme dhe të lehta për t’u tretur, është mirë që të hani gjysmë ore para gjumit çdo natë./abcnews.al