Kinoa është një farë shumë ushqyese pasi është një burim shumë i madh i vitaminave, mineraleve, fibrave dhe nuk përmban yndyrna.
Propozim i shëndetshëm për një darkë të lehtë dhe të shijshme.
Sallatë mesdhetare me kinoa
Përbërësit:
- 1 1/2 gota çaj kinoa
- 2 3/4 filxhan ujë çaji
- 1/2 lugë kripë
- 1 kastravec i madh, i prerë në kubikë
- 350 gr. speca të kuq të pjekur, të prerë në copa të vogla
- 1 filxhan lugë çaji ullinj, të grirë imët
- 1/2 filxhan lugë çaji majdanoz i freskët i grirë
- 120 gr. djathë dhie me aromë me hudhër
Për salcën: 3 lugë vaj ulliri, 2 lugë uthull vere të kuqe, 1/2 lugë. rigon i tharë, 1/2 lugë. kripë, 1/4 lugë. piper i zi i sapo bluar
Zbatimi i recetës
Hapi 1
Shpëlajeni quinoan në një kullesë dhe vendoseni në një tenxhere me ujë dhe kripë. Lëreni të ziejë në zjarr të lartë.
Hapi 2
Ulni zjarrin, mbulojeni dhe ziejini derisa quinoa të jetë e butë dhe të përthithet i gjithë lëngu, rreth 15 minuta. Zbulojeni dhe përzieni me një pirun. E kalojmë quinoan në një tepsi, e shpërndajmë në mënyrë të barabartë dhe e vendosim në frigorifer derisa të ftohet plotësisht, për 10 deri në 15 minuta.
Hapi 3
Vendosini përbërësit e salcës në një tas të madh dhe përziejini mirë.
Hapi 4
Në një enë vendosim kastravecin, specat dhe ullinjtë dhe shtojmë kinoan e ftohtë. Përziejini dhe zbukurojeni me salcë.
Hapi 5
Në sallatë shtoni majdanozin e grirë dhe djathin e dhisë me aromë dhe përzieni.
Hapi 6
Shërbejeni në temperaturë ambienti ose të ftohtë./abcnews.al