Tryeza e festës iu ka marrë një pjesë të konsiderueshme të buxhetit familjeve shqiptare. Në ditën e tretë të vitit, banorët e Tiranës i janë kthyer blerjeve, por pa harruar të llogarisin shpenzimet.
Në ditën e tretë të vitit të ri banorët e Tiranës i janë kthyer blerjeve. Festa ka përfunduar dhe qytetarët kanë nisur të llogarisin shpenzimet. Tryeza e festës na tregojnë se kryesisht ka qenë ajo tradicionale ku nuk kanë munguar gjeli i detit dhe bakllavaja.
“Shpenzuam ca. Gjel deti, frutat, bakllavaja sa të duash shkon Viti i Ri”.
“Ne normale. Ne pensionistë të dy, nuk bëmë ndonjë çudi”.
“Pula e deti, sallatë ruse, kjo e përhershmja që ka shqiptari traditë, bakllavaja”.
“Gjeli i detit, bakllavaja që nuk i kemi të zakonshme. Të tjerat sallata ruse, turlia, vera”.
Por sa u ka kushtuar qytetarëve darka e ndërrimit të viteve?
“Te 150 shkoi”.
“Te 200 mijëshi shkoi më e pakta”.
“Ajo që na dha i gjati nuk na doli se kishim vetë ne 50 mijë lekë shumë pak. Kursimet tona”.
“Kushtimi e neve që jemi i kësaj kategorie është një kursim i madh fort. ME zor të madh, por çfarë t’i bëjmë rinisë, fëmijëve”.
Pjesa kryesore e buxhetit në familjet shqiptare sipas Institutit të Statistikave shkon kryesisht për t’u ushqyer./abcnews.al