Rregulli më i rëndësishëm i gatimit të perimeve

schedule16:20 - 22 Dhjetor, 2020

schedule 16:20 - 22 Dhjetor, 2020

Nëse dëshironi të përfitoni më shumë prej perimeve, mos i zieni kurrë ato. Çdo ushqyes që kanë perimet tretet në ujë, thonë ekspertët.

Nga ana tjetër, gatimi me avull ruan shumicën e ushqyesve.

Pjesa më e madhe e perimeve përmbajnë folat dhe vitaminë C, të cilat nuk përshtaten mirë me temperaturën e lartë.

Gatimi në mikrovalë gjithashtu, arrin të ruajë një pjesë të ushqyesve sepse procesi i gatimit është i shkurtuar.

Edhe gatimi në furrë është një opsion i mirë sepse nxjerr në pah vlerat më të mira të perimeve. l.k/abcnews.al

 

Mos rri jashtë: bashkohu me ABC News. Ne jemi kudo!