Revista e modës ”Elle” ndalon zyrtarisht publikimin e produkteve prej gëzofit të kafshëve

schedule08:52 - 3 Dhjetor, 2021

schedule 08:52 - 3 Dhjetor, 2021

Revista franceze e modës ‘’Elle’’ ndalon publikimin e produkteve që vijnë prej gëzofit të kafshëve në faqet e 41 edicioneve të saj ndërkombëtare, si dhe nga kanalet e saj në internet dhe media sociale.

‘’Përdorimi i gëzofit të kafshëve, si në rubrikën editoriale ashtu edhe në atë të reklamave, nuk është më në përputhje me vlerat e revistës. Revista synon të jetë një pionier ndërkombëtar në fushën e saj dhe të bëjë një hap të rëndësishëm drejt ndërgjegjësimit për mbrojtjen e mjedisit dhe të kafshëve’’, theksoi Valeria Bessolo Llopiz, menaxherja ndërkombëtare e ‘’Elle’’.

Ndërsa ndalimi i gëzofit të kafshëve është tashmë në fuqi në 13 nga emetimet e Elle, ai do të hyjë në fuqi për 20 të tjera nga fillimi i vitit 2022 dhe pjesa tjetër nga 2023.

Sipas botuesit, Elle ka 33 milionë lexues në mbarë botën dhe 100 milionë vizita në muaj në faqen e saj të internetit. /abcnews.al