Pse shumica e prindërve i mbajnë foshnjat e tyre në anën e majtë

schedule10:55 - 25 Mars, 2022

schedule 10:55 - 25 Mars, 2022

Si e mbani fëmijën tuaj? Sipas hulumtimit të ri nga Universiteti Ruhr-Bochum, është e mundur të mbahet nga e majta.

Studimi, i botuar në revistën Neuroscience and Behavioral Reviews, shqyrtoi se cilët prindër preferojnë të mbajnë fëmijën e tyre dhe çfarë mund të thotë kjo. Siç duket, shumica prej nesh preferojnë anën e majtë, veçanërisht kur duam që fëmija ynë të flejë.

Gjithashtu, midis 66 dhe 72 për qind e prindërve përdorin dorën e majtë për të mbajtur fëmijën e tyre. Edhe pse arsyeja për këtë nuk është e qartë, shkencëtarët besojnë se ekziston një lidhje e mundshme me emocionet. Ana e djathtë e trurit, e cila është e lidhur me anën e majtë të trupit, është kryesisht përgjegjëse për përpunimin e emocioneve.

Prandaj, studiuesit besojnë se ana e djathtë e trurit mund të lidhet me mënyrën se si prindërit, veçanërisht nënat, i mbajnë foshnjat e tyre./abcnews.al