Nuk shërben vetëm si erëz, por ka një aplikim shumë më të mirë – e ka zbuluar sekretin një kuzhinier profesionist. pse gjethja e dafinës shtohet në pjata?
Shumë amvise e përdorin gjethen e dafinës si erëz, sidomos kur përgatisin mishin e kuq, shpendët, fasulet… Zakonisht e shtojnë për shije, por nuk e dinë që ka një përgatitje krejt tjetër. Një video është bërë virale në një rrjet social të njohur ku një kuzhinier profesionist flet se si dhe pse kjo erëz shtohet në pjata.
Përveçse i jep çdo pjate një aromë dhe shije të mrekullueshme, dafina përdoret edhe për të reduktuar sasinë e yndyrës në të. Nëse nuk e besoni, prisni gjysmën e pulës dhe vendoseni gjysmën në një tenxhere dhe mbulojeni me ujë. Shtoni një gjethe dafine njërës dhe jo tjetrës. Kur pula të jetë gatuar do të shihni se ajo me gjethe dafine ka shumë më pak yndyrë. Kjo erëz popullore dhe e lirë nuk përdoret vetëm për gatim, por edhe lehtëson simptomat e kollës, viruseve, gripit…