Pse nuk duhet ta ruajmë asnjëherë qumështin në derën e frigoriferit

schedule16:38 - 5 Dhjetor, 2022

schedule 16:38 - 5 Dhjetor, 2022

Edhe pse temperaturat e ulëta e mbajnë ushqimin të freskët më gjatë, ndonjëherë mund të jetë i dëmshëm. Kjo është arsyeja pse prodhuesit e frigoriferëve i projektojnë pajisjet e tyre për të siguruar kushte të përshtatshme për ruajtjen e llojeve të ndryshme të ushqimit, sepse çdo raft është i destinuar për produkte të ndryshme. “Xhepat” e brendshëm në derën e frigoriferit duket se janë të përsosur për të mbajtur një shishe qumështi.

Një burrë tani po paralajmëron se vendosja e qumështit në derën e frigoriferit nuk është një ide e mirë.

Çështja është se kur hapet dera, ajo është një zonë me ajër më të ngrohtë, gjë që ndikon në freskinë. Në vend të kësaj, Tiktoker këshillon që qumështi të vendoset në pjesën e pasme të frigoriferit, falë të cilit do të qëndrojë i freskët më gjatë, gjë që do të ketë një ndikim pozitiv në buxhetin e familjes.

Shumë përdorues të TikTok komentuan videon. Jo të gjithë ishin entuziastë për këtë këshillë, kështu që filloi një diskutim.

“Dera qëndron e hapur për rreth 2 sekonda, ndoshta 10 në varësi të asaj që arrin, por zakonisht e mbyll menjëherë”, ka shkruar një nga përdoruesit e internetit.

Për këtë, burri u përgjigj se dera me siguri hapet disa herë në ditë, gjë që shkon.

“Kam mbajtur qumështin te dera për shumë vite dhe nuk kam pasur kurrë problem me freskinë”, ka shkruar një tjetër./abcnews.al