Pse njëra anë e fytyrës është më atraktive se tjetra

schedule15:08 - 23 Shkurt, 2021

schedule 15:08 - 23 Shkurt, 2021

Influencerat e Instagramit kalojnë 5 orë në javë vetëm duke bërë selfie. Zakonisht bëhen 7 selfie, për të kapur atë të duhurën që do ta postoni.

Annukka Lindell, profesore e neuropsikologjisë në Universitetin La Trobe në Melburn, ka zbuluar se shumica e personave që bëjnë selfie preferojnë të tregojnë anën e majtë në fotografi. Ajo analizoi 2,000 selfie në Instagram për të kuptuar pse ne e perceptojmë këtë anë të fytyrës si më të këndshme.

Ne preferojmë anën tonë të majtë në selfie dhe para pasqyrës

Studiuesi ka zbuluar se njerëzit gjithashtu preferojnë të tregojnë anën e tyre të majtë kur bëjnë selfie pasqyre. Edhe kur shikohen para pasqyrës, të preferuar kanë anën e majtë.

Artistët zakonisht pikturojnë portrete që tregojnë profilin e majtë të njerëzve

Portrete të pikturuara të të tjerëve tregojnë të njëjtën paragjykim asimetrik: njerëzit favorizojnë faqen e tyre të majtë. Ky kërkim beson se mund të pasqyrojë vullnetin e pavetëdijshëm të një personi për të treguar faqen e majtë.

Faqja e majtë tregon më shumë emocione

Studimet sugjerojnë që ana e majtë e fytyrës shpreh më shumë emocione. Kjo mund të shpjegohet me mënyrën sesi përpunohen ndjenjat në tru. Ana e djathtë e trurit që kontrollon muskujt në anën e majtë të trupit është mbizotëruese e emocioneve. Kjo është arsyeja pse njerëzit intuitivisht tregojnë faqen e majtë kur u kërkohet të pozojnë për një foto emocionale, dhe faqen e djathtë kur pozojnë për një foto që fsheh ndjenjat e tyre./e.b-abcnews.al