Pse mbajtja e lapsit në gojë ju bën më të lumtur!

schedule16:20 - 14 Janar, 2021

schedule 16:20 - 14 Janar, 2021

Në bëhemi më të lumtur nëse qeshim më shumë, sugjerojnë psikologët. Dhe pavarësisht nga shumë faktorë stresues, ne mund ta rregullojmë gjendjen shpirtërore duke përdorur një laps, thonë studiuesit. Nëse jeni kuriozë sesi është e mundur të përmirësojmë gjendjen tonë shpirtërore me një truk të thjeshtë, ne do jua tregojmë.

Veprimet dhe sjelljet e thjeshta mund të formojnë emocionet tona.

Tema e lumturisë është studiuar për shumë dekada dhe disa studiues dolën me një mendim interesant. Veprimet e thjeshta të trupit tuaj mund të ndikojnë në emocionet tuaja. Si një shembull i shkëlqyeshëm, ka prova që gratë me më pak besim në rolet drejtuese mund të ndihen të fuqizuara kur shohin një fotografi të një femre të fuqishme para tyre. I njëjti mekanizëm ndodh me një buzëqeshje. Të jesh i argëtuar të bën të buzëqeshësh dhe buzëqeshja ka tendencë të të bëjë të ndihesh i kënaqur.

Pse mbajtja e një lapsi në gojën tuaj ka efekt lumturie

Duke vendosur një laps në gojën tuaj në një mënyrë horizontale, buzët krijojnë automatikisht formën e një buzëqeshjeje. Dhe trupi juaj e njeh atë.Ta themi thjesht, truri juaj po monitoron vazhdimisht të gjitha gjërat që ndodhin në trupin tuaj. Pastaj fillon t’i analizojë ata për të gjykuar se si po ndiheni. Pra, në thelb, ju mashtroni trurin tuaj me një shprehje të lumtur në fytyrën tuaj./e.b-abcnews.al