Pse duhet të dëgjoni nga veshi i djathtë nëse doni të mbani mend atë që ju thonë

schedule14:50 - 14 Maj, 2022

schedule 14:50 - 14 Maj, 2022

Shkencëtarët kanë zbuluar se ne dëgjojmë më mirë kur dëgjojmë nga veshi i djathtë.

Në thelb, gjithçka ka të bëjë me anën e trurit tonë që përdoret për të përpunuar informacionin.

Dëgjimi me veshin e djathtë do të thotë që informacioni do të transferohet drejtpërdrejt në anën e majtë të trurit, që është zona që merret me të folurin, përpunon gjuhën dhe kontrollon një pjesë të kujtesës.

Prandaj, nëse informacioni shkon në veshin e djathtë, ai merr një rrugë më të lehtë sesa nëse shkon në veshin e majtë. Gjithçka që dëgjoni nga veshi i majtë do të jetë në pozicionin “të gabuar” për t’u marrë me të dhe për këtë arsye do t’ju duhet të lëvizni në një pjesë tjetër të trurit.

Studimi, i kryer nga Universiteti i Auburn, tregoi se gjatë testeve të kujtesës, performanca e individëve përmirësohej deri në 40% nëse dëgjonin informacion nga veshi i tyre i djathtë./abcnews.al