Pesë shenja që tregojnë se jeni të kënaqur me më pak se sa meritoni

schedule18:38 - 19 Nëntor, 2023

schedule 18:38 - 19 Nëntor, 2023

Jeni kritiku juaj më i madh? Sigurisht, është e përshtatshme t’i bëni vetes pyetje konstruktive, por është gjithashtu e rëndësishme të dini se si të vendosni kufij dhe të respektoni veten.

Këtu janë pesë shenja që tregojnë se mund të jeni dakord për më pak se sa meritoni dhe është koha të vendosni veten në radhë të parë.

Ndjenja e brendshme

Ju ndoshta e dini tashmë se nuk e vlerësoni veten sa duhet. Shumica prej nesh kanë një ndjenjë të brendshme që na ndihmon të shohim të vërtetën brenda vetes. Ju mund të mos e shprehni atë shoqërisht, por thellë brenda vetes e dini nëse jeni të kënaqur me më pak apo jo. Ndjenja juaj e brendshme është pothuajse gjithmonë e drejtë, prandaj dëgjojeni dhe mos lejoni që të bindeni për më pak se sa meritoni.

Ne do të donim të ndryshonim të kaluarën

A mendoni shpesh nëse mund ta ndryshoni të kaluarën? Është në rregull të duash një shans të dytë ndonjëherë, por nuk është në rregull të kërkosh ndryshim çdo ditë. Nëse nuk jeni të kënaqur me pozicionin tuaj aktual, mund të kënaqeni me më pak se sa meritoni. Herët a vonë do t’ju duhet të pranoni faktin se do të çojë në një aksident.

Ju kurrë nuk jeni të kënaqur me jetën tuaj

A e analizoni ndonjëherë jetën tuaj dhe pyesni veten pse nuk jeni të kënaqur? Ndoshta sepse në shumë situata zgjidhni më pak në vend që të luftoni për atë që dëshironi vërtet, apo ndoshta nuk keni vullnet për të bërë më shumë? Sigurisht, ka aspekte të jetës suaj që nuk ju kënaqin plotësisht, por nëse vazhdimisht ndiheni të pakënaqur, ndryshoni gjërat. Mos e lejoni veten të kënaqeni me më pak se sa meritoni.

Jeni vazhdimisht duke bërë kompromise

A i komprometoni gjithmonë dëshirat tuaja për hir të të tjerëve? Ju duhet të vendosni veten në radhë të parë kur merrni vendime. Fleksibiliteti është një tipar i rëndësishëm, por kini kujdes të mos bëni shumë kompromise, sepse do të përfundoni duke humbur mundësi të mëdha në jetë.

Ju jeni pasiv

Shumë njerëz që e përshkruajnë veten si pasivë shpesh e gjejnë veten duke u vendosur për më pak se sa meritojnë. Fatkeqësisht, këta njerëz shpesh janë aq pasivë saqë nuk mund të përballojnë as emocionet e tyre. Sigurisht, është në rregull të jesh pasiv ndonjëherë, por do të vijnë momente në jetë kur duhet të dalësh nga hijet. Mos e lejoni veten të qendroni vazhdimisht në hije./abcnews.al