Për t’i shpëtuar nga prerja, 70 gra “martohen” me pemë

schedule14:42 - 13 Shtator, 2021

schedule 14:42 - 13 Shtator, 2021

Më shumë se 70 gra janë “martuar” me pemë për të protestuar kundër shpyllëzimit në Mbretërinë e Bashkuar.

Aktivistët mjedisorë planifikuan ceremoninë në përgjigje të një kërkese planifikimi që do të ndërtojë 166 apartamente aty ku aktualisht gjenden 74 pemë, në qytetin e Bristol.

Çdo nuse mbante veshur fustane nusërie nga një numër i kulturave të ndryshme. sipas BBC.

Edhe pse martesa nuk është ligjërisht e detyrueshme, gratë janë të sigurta se po e bëjnë zërin e tyre të dëgjohet në luftën për të ruajtur natyrën lokale.

“Të martohesh me një pemë është një privilegj absolut. Nuk është vetëm një gjest sentimental, është shumë domethënës dhe simbolik,” thotë aktivistja Suzan Hackett, e cila jeton në atë zonë.

“Pemët janë shembuj të pastër të dashurisë së pakushtëzuar, e cila përshtatet aq bukur me të gjithë idenë e martesës. Martesa është për jetën, frymëmarrja është për jetën, ” ka shtuar ajo. g.v/abcnews.al