Pasojat psikologjike që shkakton termeti tek ne

schedule10:38 - 29 Nëntor, 2019

schedule 10:38 - 29 Nëntor, 2019

Pas përjetimit të një termeti ,asgjë nuk është e njejtë. Ndihesh në gatishmëri të plotë, me frikë dhë stres.

Termetet që ndodhin në boë kanë shumë pasoja fizike, mund të jenë materiale , por më keq akoma edhe në vdekje.

Termetet , gjithashtu ndikojnë në gjendjen tonë psikologjike.

Ja disa nga ndryshimet që shkakton:

•Stres

•Panik

•Kriza nervore

•Ankth

•Pagjumësi

•Depresion

•Nervozizëm

•Dhimbje të muskujve

•Kujtime fotografike të një skene traumatike

Çmund  të bëjmë?

Rekomandimet e ekspertëve për trajtimin e dëmit psikologjik pas tërmetit janë:

1.Analizo dhe arsyeto se kjo është një ngjarje e natyrshme.

2.Shamngni stresin dhe mendoni sa më qartë të jetë e mundur të dini se si të veproni.

3.Merrni masat paraprake dhe rekomandimet e nevojshme të autoriteteve.

4.Mos harroni se ndihma mjekësore është themelore për të kapërcyer çdo situatë të vështirë në jetën tuaj./abcnews.al