Mjeku rus, Vladimir Bulibuk, ka zbuluar ushqimet që mund të shkaktojnë alergji kur hani.
Ai tha se llojet më të zakonshme të ushqimit që janë të ndjeshëm ndaj dermatitit atopik ose ekzemës janë qumështi i lopës, gruri, drithërat, vezët, shpezët dhe peshku.
Mjeku shpjegoi se reaksioni alergjik mund të jetë më pak i zakonshëm, por më i rëndë dhe ashpërsia e tij mund të krahasohet me ashpërsinë e alergjisë pas ngrënies së agrumeve ose arrave. Nga ana tjetër, çrregullimet e tretjes mund të jenë një manifestim i një alergjie ushqimore dhe në këto raste mund të jetë e vështirë të diagnostikohet.
Ai vazhdoi: “Kjo është, një person trajtohet nga një gastroenterolog, por në të vërtetë ai vuan nga një alergji ushqimore. Por simptomat e alergjisë nuk janë të qarta. Është e mundur që dikush të vuajë nga kjo sëmundje gjatë shumë viteve dhe të mos shkojë kurrë tek një mjek alergjie”.l.k/abcnews.al