Gjykata Adminiatrative rrëzoi pezullimin e kërkesës së Rovena Gashit

schedule13:33 - 16 Janar, 2018

schedule 13:33 - 16 Janar, 2018

Gjykata Adminiatrative rrëzoi pezullimin e kërkesës së bërë nga prokurorja Rovena Gashi e cila kërkonte që të shpallej i paligjshëm largimi i saj nga detyra e drejtoreshës së marrëdhënieve me jashtë dhe atë të drejtueses së Njësisë së Dekiminalizimit. Në një seancë të zhvilluar ditën e sotme u shqyrtua padia e prokurores Gashi kundër vendimit të kryeprokurores së Përkohshme Arta Marku. Vetë prokurorja Gashi nuk është e pranishme në seancën e sotme, ku u paraqit mbrojtësi i saj ligjor Çlirim Gjata. Ndërsa Kryeprokurorja Arta Marku u përfaqësua nga ndihmësja Ligjore Pranvera Gruda. Avokati i prokurores Gashi, Çlirim Gjata, tha se kemi të bëjmë me një emërim të ligjshëm të të mbrojturës prej tij dhe se urdhëri për lirim nga detyra të Rovena Gashit është i paligjshëm./abcnews.al