Ndërtesat e dëmtuara nga tërmeti, Çuçi: 300 inxhinierë janë në terren

schedule11:48 / 14/12/2019

Drejtuesi qendror i zyrës Operacionale për Menaxhimin e Fatkeqësisë Natyrore, ministri Bledi Çuçi në një deklaratë për mediat tha se në terren janë rreth 300 inxhinierë për të vëzhguar banesat e dëmtuara nga tërmeti.

” Kursi i vlerësimit ka qënë në dy faza, jemi marrë me një urgjencë duke shkuar ne të gjitha pallatet dhe banesat të cilat mund të ishin në rrezik jo vetëm për banorët që banonin në to, por dhe për banesat përreth tyre. Në fazën e parë pas goditjes deri në datën 6-7 Dhjetor u morëm me një urgjencë duke vlerësuar pallatet dhe banesat të evidentuar ndërtesat që ishin rrezik për jetën e banorëve. Pra konsistoi në një vlerësim urgjent, vetëm pallatet që nga struktura kishin dëmtime të rënda dhe mund të rrëzoheshin. Kjo fazë u përballua me sukses edhe faktet flasin vetë, nuk patëm asnjë viktimë si rezultat e rreziqeve që kishin marrë këto banesa. U shoqërua edhe me prishjen e shumë banesave dhe pallateve, që ishin për t’u prishur domosodshmërit me një shpejtësi”, tha Çuçi./abcnews.al

schedule11:48 / 14/12/2019