Një moment për t’u larguar ose për të bërë diçka tjetër dhe nga kuzhina del një erë e pakëndshme, një erë që tregon se ushqimi është rrëmbyer. Kjo përvojë e pakëndshme u ka ndodhur të gjithëve, madje edhe kuzhinierëve më të mirë. E megjithatë, nëse dëmi nuk është i pariparueshëm, nuk keni nevojë ta hidhni! Më poshtë do t’ju tregojmë trukun “magjik” me qumështin për të “shpëtuar” mishin tuaj.
Pra, nëse gjatë gatimit të mishit përfundoni me proteina të djegura nga jashtë dhe përmbajtje të papërpunuar, prisni shtresat e djegura dhe vazhdoni të zieni me vaj, ujë ose lëng mishi.
Për të hequr erën e djegur nga pjata juaj, transferojeni në një enë tjetër dhe mbulojeni me një leckë të lagur. Kjo do të thithë një pjesë të madhe të aromës së pakëndshme. Një mënyrë shtesë për të hequr qafe shijen dhe aromën e djegur është të shtoni qumësht të nxehtë në pjatën tuaj./abcnews.al