Ministri i Mjedisit Klosi në Durrës

schedule15:32 - 20 Shtator, 2017

schedule 15:32 - 20 Shtator, 2017

Ministria e Mjedisit dhe e Territorit ka shpallur fushatën për pastrimin e territorit të vendit. Në një tryezë në Durrës me kryetarët e bashkive, ministri Klosi tha se kjo do të realizohet për 300 ditë.

Bashke me kryetaret bashkiake vendosi qe per 300 dite te pastroje plehrat. Pastrimi i territorit shqiptar eshte sfida kryesore e ministrisë së Mjedisit.
I ndare në disa faza, Ministri Mjedisit dhe Turizmit Blendi Klosi lançoi nga Durrësi ne një tryeze me kryetaret e bashkive ne vend, fillimin e operacionit mbarëkombëtar.
I ngjashëm me mega operacionin e energjisë elektrike kunder vjedhjes persa i perket masave të ashpra penalizuese, Klosi foli per një mjedis të ndotur dhe aspak mikpritës për turistët.
Kreu i dikasterit tha se në katër vite është bere shumë, por pa arritur rezultatin e duhur, passi mbetjet urbane mbeten ende një nder problemet më te mprehta mjedisore.
Mjedisi nuk është zot pa mall, tha Klosi ndaj sot shpallim nismën e gjerë për një mjedis më të pastër, për tu shkëputur nga ndotja, si garanci për zhvillimin e turizmit
Aksioni do të zhvillohet në disa faza, duke perfshirë te gjithe territorin e vendit. Gjate zbatimit do te kete masa të ashpra penalizuese për të gjithe subjektet që shkaktojnë ndotje. Në këtë operacion mbarëkombetar në mbështetje të ministrisë së mjedisit dhe njësive vendore, do të jeni edhe një sërë institucione sic është ministri e Brendshme.