Meta: Para 25 prillit zero opozitë, respektoj kushtetutën, s’do bëj detyrat që u takojnë të tjerëve

schedule10:42 - 17 Shtator, 2021

schedule 10:42 - 17 Shtator, 2021

Presidenti Ilir Meta foli nga Korça për situatën politike në vend duke theksuar se me kthimin e opozitës në parlament janë rikthyer mundësitë për rivendosjen e plotë të demokracisë funksionale. Meta deklaroi se para zgjedhjeve kishte zero opozitë dhe situata ishte katastrofike duke theksuar se tashmë opozita duhet të përmbushë përgjegjësitë e saj në parlament që institucionet e tjera të rimarrin veten dhe të respektojnë Kushtetutën e Shqipërisë. Meta u shpreh se është i detyruar të respektojë kushtetutën dhe se nuk do bëjë detyrat e të tjerëve.

“Meqenëse përmendët doktorin unë do të lutesha të mos rrini kaq pranë me njëri tjetrin dhe të gjithë të jenë të kujdesshëm në këtë situatë të pandemisë pasi ka një tendencë të përkeqësimit dhe rikthimit të një vale tjetër. Sa i takon situatës së demokracisë edhe ajo kuptohet që është në gjendje problematike. Është shumë më mirë se situata katastrofike para 25 prillit në kushtet e mungesës së një parlamenti kushtetues dhe funksional, në kushtet e zero opozitës në institucionet vendore.

Pas 25 prillit janë mundësitë për rivendosjen e plotë të demokracisë funksionale dhe ai është qëllimi ynë kryesor dhe duhet të jetë i të gjithë qytetarëve që zëri i tyre të dëgjohet. Nuk jemi këtu për të interpretuar dhe për të nxjerrë nga konteksti atë që kam thënë unë. Kam shumë kërkesa nga gazetarët për të dalë në studio.

E kam gjykuar të panevojshme një gjë të tillë pas 25 prillit për arsye se besoj se protagonizmi im nuk ka qenë i kërkuar nga Ilir Meta por i imponuar në mbrojtjen të demokracisë në kushtet e braktisjes nga opozita të institucioneve dhe në kushtet e maxhorancës për të kapur çdo institucion, në mënyrë të veçantë Gjykatën Kushtetuese dhe për të krijuar një situatë të pashpresë për demokracinë dhe ndryshimin. Jam i detyruar të respektoj kushtetutën. Askush nuk duhet të presë detyrat që u takojnë aktorëve të tjerë. Shpresojmë që opozita të përmbushë përgjegjësitë e saj në parlament dhe institucionet e tjera të rimarrin veten dhe të respektojnë kushtetutën e Republikës së Shqipërisë”, tha Meta. m.v/abcnews.al