Mënyra e duhur për të ruajtur produktet e grimit tuaj

schedule12:31 - 3 Shkurt, 2021

schedule 12:31 - 3 Shkurt, 2021

Portali gjerman i bukurisë “Haut.D” raportoi se ruajtja e saktë e kozmetikës luan një rol të rëndësishëm në ruajtjen e sigurisë dhe cilësisë së saj dhe më pas produktet arrijnë efektin e tyre të dëshiruar estetik nga njëra anë, edhe në të njëjtën kohë ruajnë shëndetin e lëkura nga ana tjetër.

Portali i bukurisë shpjegoi se mënyra më e mirë për të ruajtur produktet kozmetike është hapja e paketës menjëherë para përdorimit dhe mbyllja e saj mirë dhe fort pas çdo përdorimi, duke theksuar rëndësinë e pastrimit të të gjitha mjeteve që bien në kontakt me produktet kozmetike si furça, sfungjeri ose luga e farmacistit, rregullisht me sapun ose detergjent enësh ose shampo të butë.

Duart duhet të jenë gjithmonë të pastra kur i vendosni brenda paketimit, në mënyrë që të parandaloni shtimin e baktereve brenda paketimit, i cili ruan integritetin e produktit, dhe kështu shëndetin e lëkurës.

Duhet gjithashtu të merret parasysh që ajëri nuk pompohet në paketimin e bojë për vetulla, për shembull, përmes futjes dhe heqjes së furçës. Meqenëse oksigjeni rrit shanset e mikrobeve që formohen brenda paketimit.

Në përgjithësi, produktet kozmetike duhet të ruhen në një vend të freskët, të thatë dhe të errët, duke shmangur ekspozimin në rrezet e diellit.l.k/abcnews.al