Mbledhja e dy qeverive, Kurti: Projekti i hekurudhës Durrës-Prishtinë më i rëndësishmi, do bashkojë më shumë ekonomitë tona

schedule22:10 - 20 Qershor, 2022

schedule 22:10 - 20 Qershor, 2022

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti e ka cilësuar mjaft pozitive dhe të rëndësishme mbledhjen e përbashkët të dy qeverive që u zhvillua në Prishtinë.

Në postimin e tij Kurti thekson se një nga marrëveshjet më të rëndësishme të nënshkruara mes qeverisë së Shqipërisë dhe asaj të Kosovës është projekti i hekurudhës Durrës-Prishtinë.

Postimi i Kurtit:

Mbledhjen e tetë të përbashkët të Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe Qeverisë së Republikës së Shqipërisë e mbajtëm në Prishtinë.

Aq sa na bashkon historia, gjuha e kombi, aq duhet të na lidhë bashkëpunimi institucional në çdo fushë. Bashkëpunim ky që lehtëson dhe përmirëson jetën e qytetarëve tanë dhe që rritë besimin social ndërmjet qytetarëve në të dy anët e kufirit.

Me këtë qëllim, në mbledhjen e sotme nënshkruam marrëveshje ndërqeveritare për arsim, drejtësi, mbrojtje, shëndetësi, energji, bujqësi, dogana, sigurime shoqërore, turizëm, rini, gjendje civile, lëvizje të lirë, transport e infrastrukturë rrugore.

Projekti i hekurudhës Durrës-Prishtinë është ndër projektet më të mëdha e më të rëndësishme. Kjo hekurudhë do t’i bashkojë edhe më fortë ekonomitë tona dhe do të rrisë lëvizshmërinë dhe lidhshmërinë ndërmjet republikave tona.

Teksa qëndrojmë të përbashkuar, me marrëveshjet bilaterale që nënshkruajmë, ruajmë e avancojmë marrëdhëniet tona të afërta.