Maqedoni: Më shumë se 40% e qytetarëve mbështesin mbajtjen e referendumit

schedule16:29 - 6 Shtator, 2018

schedule 16:29 - 6 Shtator, 2018

Sipas sondazheve më të fundit më shumë se 40 për qind e qytetarëve në Maqedoni mbështesin mbajtjen e referendumit për çështjen e emrit në 30 shtator. Ata shprehen se do të votojnë pro.

Më shumë se 40 për qind e shtetasve të Maqedonisë do të votojnë për “një marrëveshje” me Greqinë për emrin e ri në referendumin e 30 shtatorit, sipas sondazhit më të fundit të kryer nga Instituti për Demokraci “Societas Civilis” Shkup dhe Qendra Maqedonase për Bashkëpunim Ndërkombëtar për TV Telma.

Kundër janë shprehur 8.6 për qind të të anketuarve, 6.3 për qind janë të pavendosur, ndërsa dy për qind refuzuan të përgjigjen. 42,2 për qind e të anketuarve nuk kanë reaguar. 57.8 për qind e të anketuarve do të dalin në referendum, ndërsa 28.8 për qind do të qëndrojnë në shtëpi, ndërsa 11.2 për qind ende nuk e dinë nëse do të përdorin të drejtën e tyre për të votuar. Anketa u krye në mes të 7 gushtit dhe 25 gushtit, duke përfshirë 1.000 persona./abcnews.al