Makina e parë fluturuese “vrapon” në Sllovaki

schedule22:47 - 27 Janar, 2022

schedule 22:47 - 27 Janar, 2022

Një makinë që mund të shndërrohet në një avion të vogël i kaloi me sukses fluturimet testuese në Sllovaki, siç bënë të ditur krijuesit e saj. Ky është i ashtuquajturi AirCar, i cili siguroi dritën jeshile për të fluturuar nga autoriteti kompetent i transportit të Sllovakisë.

Ajo kishte përfunduar më parë 70 orë fluturime testuese dhe më shumë se 200 ngritje dhe ulje. Sipas një zëdhënëseje, kompania synon të vërë në treg automjetin hibrid brenda 12 muajve të ardhshëm.

Blerësit, megjithatë, do të kenë nevojë për një patentë piloti për të qenë në gjendje ta drejtojnë dhe pilotojnë atë. Ajo shndërrohet nga një makinë në një aeroplan në më pak se tre minuta./ Abcnews.al